Artikel i Politiken om Vækst med Kultur: "Er det fremtiden?"

I kølvandet på den netop afholdte konference Vækst med Kultur, som Have Kommunikation og Dansk Erhverv stod bag, har Politiken bragt en artikel, som Christian Have blev interviewet til. Her følger et uddrag:

»Man har tidligere haft en tendens til at se kulturverdenen som en størrelse, der ikke var en integreret del af samfundet. Den opfattelse vil vi gerne ændre og sige, at kulturen så absolut er en vigtig del af vores samfund på en række områder. Det er den store agenda. Og det, tror vi, skal ske gennem partnerskaber med erhvervslivet på mange niveauer«, siger han.

Christian Have henviser til erfaringerne fra blandt andet Storbritannien, hvor organisationen Arts & Business har haft stor succes med at facilitere partnerskaber mellem virksomheder og såvel kunstnere som kulturinstitutioner.

»Du kan selvfølgelig ikke sammenligne Storbritannien og Danmark fuldstændigt, men de steder i verden, hvor det offentlige, det private og kulturlivet er gået sammen om at skabe nogle meningsfulde platforme, er der virkelig opstået nogle interessante samarbejder«, fortæller han og understreger, at man er bevidst om, at mange kunstnere sandsynligvis vil rynke på næsen ved udsigten til at skulle samarbejde med ’storkapitalen’.

»Vi siger, at der eksisterer et potentiale her, og så skal vi høre, hvad aktørerne selv tænker, er den rigtige måde at gribe det an på. Det handler bestemt ikke om at kommercialisere kunst- og kulturlivet, for så mister man jo lige præcis den ’unikhed’ og kant, som er det, mange virksomheder finder interessant«, siger han.