Afsnit 1: Trine Holm Thomsen

Trine Holm Thomsen overtog posten som teaterdirektør for Aarhus Teater i 2015 efter i en årrække at have fungeret som chefdramaturg. Hun blev forlænget i 2018 for en 4-årig periode og har præsenteret et ofte modigt og overraskende repertoire på et højt kunstnerisk niveau.

Hun har formået at få 40.000 børn, unge og studerende i teatret, etableret Udflugten, der spiller uden for teatret, et teaterkor der har inddraget borgerne, nyskabende teaterkoncerter og revitalisering af de gamle klassikere, bl.a. med den Reumert-vindende Erasmus Montanus.

Samtidig har Aarhus Teater slået sine egne publikumsrekorder igen og igen. Hvad er opskriften på en både kunstnerisk og folkelig succes? Hvordan har det været muligt at mobilisere så mange unge? Hvor skal teatret hen i de kommende år? Og er der også en personlig regning at betale, når man er en succesfuld teaterdirektør 24/7?

 

Afsnit 2: Thure Lindhardt

Han betegnes som en af sin generations største skuespillere. Siden sin debut på Cafe Teatret i 1998 med forestillingen Shopping and Fucking har han boltret sig på teater, film og TV både herhjemme og i det store udland.

Fra Hamlet på Kronborg til Sean Penn’s Into the Wild og Dan Browns filmatisering af Engle og Dæmoner på filmsiden og til TV-serier som Edderkoppen, Broen og Rejseholdet. I dette interview går Christian Have tæt på Thure Lindhardt – og især Lindhardts forhold til tro, til at tage ansvar for sig selv som kunstner og menneske og i forhold til det at portrættere og forstå ondskaben.

Men Lindhardt skal også forholde sig til, hvad det betyder ikke at være på Facebook, og hvorfor han ikke er det, lige som han bliver spurgt til, hvad teater kan i forhold til film og TV, og hvor han forventer at være på vej hen i de kommende år?

 

Afsnit 3: Carsten Holst

Kulturlivet forbinder vi ofte de store events og begivenheder med kendte og højtprofilerede kunstnere og kulturledere. I dette interview sættes der imidlertid fokus på en af de mindre kendte kulturaktører, der ganske vist har sat vigtige aftryk, men som altid arbejder under radaren. I dag er han chef for Borgerservice og Biblioteker i Aarhus Kommune.

Navnet er Carsten Holst, og i programmet fortæller han om sin karriere fra Kaospilot til Zentropa, om tiden som medskaber af Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje til fødselshjælper for Aarhus 2017 - Europæisk Kulturhovedstad.

Samtalen med Christian Have handler også om det elitære contra det folkelige, og det aftryk som kulturproduktion udenfor Hovedstaden sætter på det kunstneriske indhold. Hvor vigtige er de store fortællinger for vores identitet og fællesskab, og hvorfor har bibliotekerne en fremtid i en digitaliseret tidsalder? Hvorfor skal den nationale kulturpolitik ses også fra provinsen, og hvorfor er nedskæringer på kunsten og kulturen en farlig vej at gå?

 

Afsnit 4: Mette Bock

Kulturminister Mette Bock har siden sin tiltrædelse i efteråret 2016 stået i spidsen for 2% nedskæringer på kulturbudgettet, hvilket har medført megen kritik fra kunsten og kulturens verden.

I dette interview spørger Christian Have besøg kulturministeren, hvordan det har været at skulle stå i spidsen for nedskæringerne, hvordan fremtiden ser ud for kulturlivet, men også hvilke tiltag ministeren er særligt glad for – og om der er noget, hun ikke har nået endnu.

Christian Have vil også vide, hvor nervøse vi skal være for de store techgiganter, og kulturministeren bliver bedt om sit syn på, hvilken rolle kunstnerne og den kunstneriske stemme spiller i samfundet – og ikke mindst hvorfor der er så lidt forståelse for kunsten og kulturens samfundsmæssige betydning blandt de folkevalgte på Christiansborg.

 

Afsnit 5: Kaspar Rostrup

Rostrup fortæller om teatrets betydning for vores samfundsudvikling og for det enkelte menneske. At teatret netop nu spiller en vital rolle for vores dannelse, ånd og sjæl, og han fortæller, hvordan kunsten er med til lukke døre op til rum, vi ikke kendte til i forvejen.

I programmet spørger Christian Have også til Rostrups arbejde med de største skuespillere på scenen og filmlærredet – fra Ghita Nørby, Frits Helmuth til Thure Lindhardt – og til, hvordan Rostrup skabte de store filmsuccesser Dansen med Regitze, der opnåede en Oscar-nominering og Her I Nærheden. Men også tiden som teaterchef på Gladsaxe Teater, der blev en anden gylden periode i Rostrups karriere, bliver der tid til at tale om, lige som vi hører om, at Rostrup i 2017 modtog den store Årets Reumert Hæderspris for sin unikke indsats i dansk teater.

Kaspar Rostrup er i øvrigt aktuel med Ibsens Et Dukkehjem på Vendsyssel Teater, der har fået meget flotte anmeldelser, og Rostrup fortæller også om, hvordan det har været at arbejde på dette Danmarks nyeste teater i Hjørring.

 

Afsnit 6: Bodil Jørgensen

Med en imponerende spændvidde i repertoire og kunstnerisk virke har Bodil Jørgensen placeret sig i danskernes bevidsthed som en del af den danske folkesjæl. Fra filmlærredet med gennembruddet i 1998 i Lars Von Triers Idioterne til TV 2’s store tv-drama-succes Badehotellet har på Bodil Jørgensen gang på gang vist, at hun er i stand til at portrættere og formidle menneskets mangfoldige facetter og dybder. Tragik og humor er tæt forbundne, hvilket Bodil Jørgensen om nogen mestrer.

Fra sommerrevyer til opskrifter på “knepkager” og senest en pragtpræstation i Aarhus Teaters Parasitterne får Bodil Jørgensen os altid til at grine og gyse, når vi mindst venter det. I programmet fortæller Bodil Jørgensen også om, hvorfor de menneskelige fortællinger er så vigtige netop nu, og om hvorfor det folkelige ikke er i opposition til det elitære.

 

Afsnit 7: Søren Møller

Søren Møller beskriver, hvordan det har været at starte som teaterchef og styrtdykke økonomisk til pludselig at være et førende teater, som konstant har udsolgte forestillinger.

Han fortæller også om det fantastiske samarbejde med Disney, og hvordan Fredericia Teater har skabt en nyskabende, digital dimension i deres snævre produktionsmuligheder. Der bliver talt om, hvad Fredericia Teater kan gøre for at fortsætte med deres fremgang og bibeholde deres sjæl, imens billetsalget og gode anmeldelser boomer i mediebilledet.

 

Afsnit 8: Lars Sennels

Efter mange års planlægning og en byggeproces på to år, fik man skabt et helt nyt teater i det nordlige Danmark. Hvordan er det gået til til, at Vendsyssel fik et topmoderne teater i Hjørring? Hvordan fik man finansieringen og økonomien på plads, og hvad er visionerne for teatret? Hvor meget betyder den lokale forankring og borgernes opbakning? Hvad er det Vendsyssel Teater kan, siden det på kort tid er kommet på det nationale kulturlandkort og fået stor medieopmærksomhed og adskille fine anmeldelser?

 

Afsnit 9: Charlotte Munck

Skuespiller Charlotte Munck er en af landets mest alsidige kunstnere, og hun er en flittig gæst i tv-serier og på filmlærredet - nok mest kendt for rollen som Anna Pihl i TV2-serien af samme navn.

Foruden utallige markante roller på teaterscenen er Charlotte Munck også sangerinde og har blandt andet optrådt på Copenhagen Jazz festival. I dette interview snakker hun med Christian Have om, hvorvidt en enkelt kunstner kan gøre en forskel, om en kunstners stræben efter det unikke, om hendes tro på sit kunstneriske virke og om kunsten virkelig er så vigtig for vores egen og samfundets udvikling.

Hvorfor er det vigtigt hele tiden at bevæge sig ud af sin komfortzone som kunstner og søge nye udfordringer? Er vi ved at sælge ud af vores værdier, og hvilken rolle spiller kunstnerne i denne sammenhæng?

 

Afsnit 10: Morten Kirkskov

I 2015 blev Morten Kirkskov udnævnt til skuespilchef på Det Kgl. Teater efter en succesfuld periode som teaterchef på Aalborg Teater. Morten Kirkskov er også skuespiller, teaterinstruktør og forfatter, og i 2017 modtog han Årets Reumert som bedste instruktør for sin udgave af Lang dags rejse mod nat på Det Kgl. Teater.

Kirkskov er hovedpersonen i denne udgave af KulturHave, hvori Christian Have blandt andet spørger ind til skuespillets betydning netop nu i en stadig mere digitaliseret tidsalder.

 

Afsnit 11: Pauline Asingh

Da det nye Moesgaard Museum i Aarhus åbnede i oktober 2014 skabte det overskrifter og opmærksomhed i hele landet. Over en halv million gæster det første år cementerede Moesgaard’s position som et af landets førende kulturhistoriske museer.

I dette interview går Christian Have på jagt efter, hvordan Moesgaard arbejder med forskellige faggrupper for at skabe en helt ny og innovativ måde at formidle og kommunikere på, og hvordan museet udfordrer de eksisterende udstillingskoncepter. Hovedpersonen er museumsinspektør Pauline Asingh, der blandt andet bliver spurgt, hvilken rolle Moesgaard spiller i en samfundsmæssig kontekst, og om museer kan og skal være med til at skabe et nyt dannelsesbegreb.

 

Afsnit 12: Elsebeth Egholm

I dette afsnit spørger Christian Have blandt andet Elsebeth Egholm om, hvad det er krimigenren kan. Har bogen en fremtid i en stadig mere digitaliseret verden? Hvad betyder det at være i dialog med sine læsere, og hvorfor det er vigtigt, at vi stadig bruger vores fantasi, når vi læser?

 

Afsnit 13: Klaus Melbye

I dette afsnit er Christian Haves gæst Klaus Melbye, direktør for Vadehavscentret, som med over 100.000 besøgende sidste år er en af Danmarks helt store succeser inden for kultur og natur.

 

Afsnit 14: Jørgen Thorup

Med en række tillidshverv bl.a. som formand for Dansk Kunstnerråd og Spil Dansk er sanger og sangskriver Jørgen Thorup en af de vigtige stemmer i dansk kulturliv – men måske ikke så kendt i den store offentlighed.

I programmet kommenterer og perspektiverer Thorup bl.a. den nye kulturanalyse Mellem ballet og biografer - kultur ifølge danskerne, som Tænketanken Mandag Morgen har gennemført for Altingets kulturpolitiske netværk. Den viser danskernes syn på kunstens og kulturens betydning, hvorfor den er vigtig for samfundets sammenhængskraft, og om danskerne fortsat bakker op om den offentligt støttede del af kulturlivet.

En række af analysens overraskende resultater bliver også præsenteret i programmet. Thorup argumenterer også for, hvorfor kunstnere bør spille en større rolle i den samfundsmæssige udvikling i de kommende år.

 

Afsnit 15: Mogens Jensen

En af de helt markante skikkelser i det kulturpolitiske landskab er Mogens Jensen, som er næstformand og kultur-, medie- og idrætsordfører for Socialdemokratiet. Igennem mange år har han præget kultur- og mediepolitikken på Christiansborg og haft stort fokus på, hvordan de dele af befolkningen, der ikke bruger de mange kulturtilbud, kan inddrages og blive aktive deltagere.

I denne udgave af KulturHave går Christian Have tæt på det nye kulturpolitiske udspil fra Socialdemokratiet, på medieforliget, Radio 24/7 og ikke mindst den seneste kulturanalyse og danskernes holdning og støtte til kunsten og kulturen.

Mogens Jensen er også formand for Foreningen NORDEN, og derfor spørger Christian Have også, hvor vigtigt det nordiske samarbejde er i en tid med Brexit og et EU i kaos. Hvad med techgiganterne og Netflix og deres rolle i fremtiden i det danske kultur- og medielandskab og hvad med det dansk producerede indhold på den længere bane?

 

Afsnit 16: Trine Bang

Kulturmødet på Mors har siden sin start i 2012 udviklet sig til en vigtig, national begivenhed – til et samlingssted for samtaler om kunst og kultur. I dette afsnit taler Christian Have med Trine Bang, som er direktør for Kulturmødet, og hun ankom til posten sidste forår fra en stilling som programchef for Aarhus 2017.

Interviewet berører om hendes visioner for Kulturmødet og om den nye strategi og tema Culture Matters, som hun har lagt for de kommende år. Hvad er det Kulturmødet kan? Hvorfor ligger det på Mors? Hvilken indvirkning kan og bør kunsten og kulturen have på det omliggende samfund, og hvordan sikres vidensdeling, erfaringsudveksling og udvikling?

 

Afsnit 17: Gitte Ørskou

Den netop udnævnte direktør for Moderna Museet, Gitte Ørskou, er gæst i denne udgave, og Christian Have spørger hende blandt andet om museets betydning i en samfundsmæssig kontekst, om hvordan museet gøres relevant for nye målgrupper, og hvordan Kunsten i Aalborg – som hun stadig var direktør for, da dette interview blev optaget – er blevet en væsentlig drivkraft for Aalborg og Nordjyllands udvikling.

Som tidligere formand for Statens Kunstfond har Ørskou markeret sig markant i den kulturpolitiske debat og bl.a. italesat, hvorfor kunsten og kulturen er så vigtig netop nu. I programmet forholder Gitte Ørskou sig også til, hvorfor kunsten og kulturen fylder så lidt på den landspolitiske agenda, og hvad der skal til for at opnå en større og bedre politisk prioritering.

 

Afsnit 18: Gitta Malling

Limfjordsteatrets chef Gitta Malling har i de senere år markeret sig som en stærk stemme i dansk teater og som en fortaler for scenekunstens betydning som en katalysator for samfundets dannelse og udvikling.
Malling har også peget på den store betydning, som et lokalt teater som Limfjordsteatret kan bidrage med – såfremt de rette kunstneriske ambitioner er tilstede.

I denne udgave taler Christian Have med Gitta Malling om, hvad et teater som Limfjordsteatret, der ligger langt væk fra de store byer, har af national betydning, og om hvordan det lykkedes at skaffe penge til den nye ombygning af teatret. Hvilke visioner har Malling på vegne af hele dansk scenekunst og naturligvis også på vegne af hendes eget teater? Har teatret en rolle at spille i et stadigt mere digitaliseret samfund, og hvordan engageres børn og unge i teaterkunsten, så der også er et fremtidigt publikum?

 

Afsnit 19: Susse Wold

Skuespillerinden Susse Wold kan med rette betegnes som en af Danmarks rigtigt store stjerner. Hun har haft en fabelagtig karriere på teaterscener, film og tv igennem de sidste 60 år - spændende fra Amanda i Privatliv til filmsucceser som Den Kroniske Uskyld og Jagten til de berømte tv-serier Huset på Christianshavn og Matador.

Susse Wold kunne fejre sin 80-års fødselsdag sidste efterår samtidig med sin seneste bogudgivelse Bevægelse, der blandt andet handler om, hvor vigtigt det er at bringe sig ud i situationer, som flytter én. I programmet taler Christian Have med Susse Wold om hendes livsfilosofi, og om hvordan hun har bevæget sig i sit liv og karriere, om kærligheden og tabet og om de grænseoverskridende indre og ydre oplevelser, der har præget hendes liv. Men samtalen kommer også rundt om Susse Wolds arbejde som præsident for AIDS-fondet siden 1985, og om hvorfor det stadig er vigtigt at tale åbent om tabu-emner.

Til sidst fortæller Susse Wold også om sit elskede Hawaii og om de to mænd i hendes liv - skuespiller og instruktør Bent Mejding og sønnen, forfatteren Christian Mørk.

 

Afsnit 20: Kasper Holten

I september måned 2018 fik Det Kgl. Teater ny chef. Sceneinstruktør og teaterchef Kasper Holten blev udnævnt til at lede en af landets største og vigtigste kulturinstitutioner.

I dette interview går Christian Have tæt på Kasper Holtens visioner for Det Kgl. Teater, idet han blandt andet spørger, om Det Kgl. Teater har relevans i en stadig mere digitaliseret tidsalder. Hvilke kunstneriske ambitioner for de tre kunstarter har Holten, og hvordan skal Det Kgl. Teater blive ved med at være hele Danmarks nationalscene set i lyset af kontinuerlige nedskæringer?

Hvordan skal Gl. Scene, Skuespilhuset og Operahuset fungere fremover, og hvilke store tiltag har nationalscenen planer om med henblik på at komme ud i landet? Hvordan ser Holten i øvrigt, at de forskellige kunstarter kan spille sammen, og hvordan kan Det Kgl. Teater forblive det fyrtårn for hele scenekunsten, som det traditionelt har været i gamle dage?

 

Afsnit 21: Morten Thorning

Animation og Viborg er tæt på at være blevet synonymer i de senere år. Der er blevet skabt et kraftcentrum, der rækker ud over det meste af verden, og Danmark har opnået en imponerende succes inden for animation. En helt central person i denne sammenhæng er leder af The Animation Workshop, Morten Thorning, der samtidig er manden bag den internationale begivenhed Viborg Animation Festival.

Thorning fortæller blandt andet, hvordan animation har udviklet sig til meget mere end de tegneserier mange stiftede bekendtskab med i barndommen. I dag er animation ikke kun en stærk kunstnerisk udtryksform, men også et redskab der bruges i social- og sundhedssektoren, i reklame og kommunikationsbranchen og i hele spil- og gaming-industrien. Morten Thorning fortæller også om, hvordan Viborg blev et af de førende steder for uddannelse og udvikling af animation i Europa, og hvad det har betydet for byen og kommunen.

Hvilke potentialer og vækstmuligheder ligger der i fremtiden, og hvad skal Danmark gøre for at beholde sin position som et af de førende animationsmiljøer i Europa?

 

Afsnit 22: Mikael Fock

Et af landets mest nyskabende og spændende kulturhuse er uden tvivl Kulturværftet i Helsingør. Med knap 10 år på bagen har det sat nye standarder for, hvad et kulturhus formår. Kulturværftet har Nordsjællands største scene, men også cafe og restaurant, udstillingsrum, møde- og konferencefaciliteter, museum og bibliotek. Gæst i dette afsnit er chef og kunstnerisk leder for Kulturværftet, Mikael Fock, som vil blandt andet fortæller om de visioner, der lagde grunden til succesen.

Kulturværftet har gennem årene søsat en række markante initiativer, der har skabt både national og international opmærksomhed, f.eks. CLICK Festival, der kigger ind i fremtiden for kunst og teknologi; Knejpefestivalen, der hylder Helsingørs maritime fortællinger; og NORD Festivalen, der udfolder tankerne omkring det talte og skrevne ord.

Hvilken betydning har Kulturværftet for hele byens og kommunens udvikling, og hvilken rolle skal kulturhuse i Danmark spille fremover? Det spørger Christian Have om, og mod slutningen løfter Mikael Fock sløret for, hvad der skal ske i Kulturværftets 10-års jubilæumssæson i 2020.

 

Afsnit 23: Susanne Vognstrup

Som det eneste teater i Danmark har Eventyrteatret i 28 år opført to nye musicals hvert år – musicals, hvor alle medvirkende er børn og unge med særligt talent for sang, dans og musik. Hver sæson gæster over 35.000 tilskuere Glassalen i Tivoli til teatrets forestillinger, og dermed er Eventyrteatret blevet et af de mest succesfulde børne- og ungdomsteatre i landet. I dette afsnit er gæsten Eventyrteatrets grundlægger og teaterchef, Susanne Vognstrup, der fortæller historien bag succesen.

Hvordan kan det lade sig gøre at drive en institution uden offentlig støtte, der ud over at producere to familiemusicals helt fra grunden pr. sæson, også er en eftertragtet dramaskole med over 300 elever pr. sæson i alderen 7-20 år? For flere af de unge talenter er Eventyrteatret et naturligt springbræt til en professionel karriere, men teatrets ambition er, at alle “eventyrbørn” bliver livskunstnere, og at de kan bruge deres kompetencer fra teatrets verden, uanset hvilken vej de senere vælger.

Susanne Vognstrup fortæller også om sin mission med Eventyrteatret – om hvilken rolle teatret spiller i hele fødekæden for dansk teater, om sine sejre og nederlag og om at kæmpe for en drøm, som ingen troede var mulig at realisere.

 

Afsnit 24: Peter Westphael

Få teaterchefer har arbejdet så ihærdigt og vedvarende på at skabe et egnsteater med en lokal, regional og national udbredelse og synlighed som teaterchef Peter Westphael fra Randers Egnsteater.

Westphael har insisteret på at god og relevant scenekunst lige så godt kan skabes og produceres i Randers som i de større metropoler. Ved at skabe en lokal forankring blandt borgere, en forståelse i det politiske system og en opbakning fra det lokale erhvervsliv har Westphael for beskedne budgetter skabt en markant succes i det danske teaterlandskab.

Christian Have spørger ind til, hvad der har været de væsentlige faktorer for succesen, både kunstnerisk og kulturpolitisk. Hvad har været de største udfordringer, og hvad har de vigtigste erfaringer været? Randers EgnsTeater har netop fået tilført yderligere midler i det nye scenekunstforlig – så hvad er visionerne fremover, og hvilken position skal teatret indtage i de kommende år?

 

Afsnit 25: Elsebeth Gerner Nielsen

Som rektor for Designskolen Kolding siden 2008 har den tidligere radikale kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen sat et markant aftryk på designområdet såvel lokalt som nationalt og internationalt. Kolding er i dag Danmarks ubestridte designby og designskolen et vigtigt talent- og læringsmiljø med cirka 340 designstuderende fra hele verden.

Design er meget mere end æstetik og produkter. Det er med til at forme vores demokrati og de værdier, vi står på. Elsebeth Gerner Nielsen har om nogen italesat betydningen af design, og Christian Have spørger blandt andet Gerner Nielsen om, hvad det er design kan gøre for de store fremtidige udfordringer, verden står overfor, og hvilken betydning den kreative sektor kan få for dansk erhvervsliv og eksport. Har Danmark en særlig position og rolle at spille på designområdet set i en global sammenhæng, og investerer vi nok i den kreative og kulturelle sektor?

Elsebeth Gerner Nielsen er netop pr. 1 januar 2020 blevet udnævnt som ny generalsekretær for Folkehøjskolernes forening i Danmark. Christian Have spørger derfor også om baggrunden for dette skift, og om hvordan Gerner Nielsen ser Folkehøjskolerne udvikle sig i de kommende år.

 

Afsnit 26: Karen Grøn

Museumsdirektør Karen Grøn fra Trapholt har siden 2009 udviklet museet til et af de mest markante museer for design og moderne kunst i Danmark. Beliggende smukt ned til Kolding Fjord er museet også en arkitektoniske perle med en stor skulpturpark med værker fra danske samtidskunstnere. Trapholt, der blev indviet i 1988, har blandt andet en stor samling af dansk møbeldesign.

I dette interview fortæller Karen Grøn om den rejse, hun og Trapholt har været på, og hvilken rolle museet i dag spiller på både et lokalt og nationalt plan.

Hvordan har Trapholt formået at engagere sit publikum og de meget forskellige målgrupper i museets udstillinger og arbejde og få en dedikeret skare af frivillige borgere til at bakke op? Hvordan ser fremtiden ud for Trapholt og museerne i Danmark, og hvilken rolle skal de spille i fremtidens digitale samfund?

 

Afsnit 27: Johannes Nørregaard Frandsen

Når talen falder på H.C. Andersen, Søren Kierkegaard, Jeppe Aakjær, vores kulturarv og historie, sammenhængskraft og identitet og de værdier og fortællinger, der har skabt os som et folk og nation, kommer man ikke uden Johannes Nørregaard Frandsen, professor MSO og institutleder siden 2003 ved Institut for Kultur, Litteratur og Medier, SDU.

I folkemunde kaldes Nørregaard Frandsen “Johs.”, og utallige er de kronikker, debatindlæg, publikationer og bøger som gennem årerne er blevet publiceret fra hans hånd. Hans viden er unik og hans formidlingsevner legendariske!

Et af Nørregaard Frandsens store forsknings- og fokusområder er H.C. Andersen, hvis betydning og position som meget mere end en børnebogsforfatter, han utrætteligt har kæmpet for. Hans udsyn er globalt, og han har et internationalt netværk og arbejdsområde, men fødderne er solidt plantet i den danske muld.

I dette interview spørger Christian Have blandt andet om, hvor vigtige de store mytologiske fortællinger er i en digital tidsalder? Har eventyret og magien en rolle at spille i et moderne samfund, der generelt er optaget af effektiviseringer, materiel velfærd og disruption? Er der i det hele taget brug og behov for filosofi, kunst og litteratur i en stadig mere fragmenteret verden?