Ugens anbefaling: Disney-musical i Fredericia og Teater Grob i Danske Bank på Nørreport

På fredag stiger jeg på toget til Fredericia for at opleve premieren på Disney-klassikeren Klokkeren fra Notre Dame på Fredericia Teater. I samarbejde med Disney har Fredericia Teater fået endnu en fantastisk mulighed for at forvandle en af tegnefilmshistoriens bedste og ældste fortællinger til en storslået musical.

Gennem de seneste år har Fredericia Teater etableret sig som et af de førende musicalproducerende teatre i Danmark, hvor de blandt andet har opsat Disneys Aladdin – The Musical, Disneys Den lille havfrue – The Musical og senest SHU·BI·DUA – The Musical.

Fredericia Teater er blevet en forbilledlig kulturinstitution, der har sprængt rammerne for, hvad man førhen troede var muligt for et provinsteater. De har skabt musicals i verdensklasse, samarbejdet med Disney og oplevet forrygende billetsalg – alt sammen noget, som har skabt international interesse og anerkendelse.

Europæisk knudepunkt for musicals

Fredericia Teater er i fuld gang med at etablere sig som et europæisk knudepunkt for musicals med sit eget musicalakademi, et udviklingscenter for musicals kaldet Uterus, og med tiden også et sceneteknologisk videns- og forskningscenter og meget mere.

Fredericia Teater har formået i en presset tid at skille sig ud og skabe en værdi, der nok kommer teatret, publikum og kulturlivet i Fredericia til gavn, men som også giver genlyd langt uden for Trekantsområdet. Derfor vil jeg klart anbefale at tage ind og opleve musicalen og Fredericia Teater på første hånd.

Oplev også Kulturnatten i København

Er du ikke i Fredericia eller omegn, afholdes også Kulturnatten i København på fredag. For 22. år i træk er Kulturnatten aftenen, hvor kirker, virksomheder, foreninger, museer og offentlige myndigheder går sammen om at styrke dansk kulturliv.

Det er en festlig og begivenhedsrig aften, som alle kan deltage i – unge som gamle, så tag den varme frakke på og begiv dig ud under den københavnske nattehimmel.

Her kan du blandt andet opleve GROW – Teater GROBs udviklingsplatform for unge teatertalenter – i samarbejde med Danske Bank omdanne bankens gamle og smukke lokaler ved Nørreport Station til en interaktiv performance-installation. Det foregår fra kl. 18.00 til 23.00.