Sort/Hvid: Kødbyens nye kulturelle og kunstneriske epicenter

I dag fik jeg lov til at smugkigge indenfor i den gamle slagtehal, der fra april vil huse det genopståede teater Sort/Hvid. Byggeprocessen har været i gang siden oktober, og når dørene slås op om cirka tre måneder, vil den scenekunstelskende offentlighed blive præsenteret for en helt ny type teater.

Sådan ser den gamle slagtehal ud netop nu.

Sort/Hvid bliver nemlig Kødbyens nye kulturelle og kunstneriske epicenter, hvor nye fortællinger om vores konstant foranderlige samfund vil tage deres form. I det kommende år vil man således kunne opleve alt fra udstillinger, konferencer, events og filmvisninger til traditionelle og utraditionelle teaterforestillinger – alt sammen ført an af teatrets kunstneriske direktør, den stærkt kritikerroste Christian Lollike.

Den gamle slagtehal vil desuden få installeret fleksible vægge, så hallen kan tilpasse sig de mange forskelligartede arrangementer. Og det vil ikke blot have åbent om aftenen, men også i løbet af dagen.

Teater Sort/Hvid vil med sin flytning til Staldgade 38 dermed være med til at omdanne Københavns gamle madcentrum til fremtidens åndelige imperium. Jeg glæder mig til at se, hvordan de nye lokaler vil skabe rammerne om nye fantastiske fortællinger og begivenheder, som kan gøre området endnu mere attraktivt – og yderligere styrke det kunstneriske miljø.