Have News: August 2015

Have News logo.png

Kære Venner!                                                                                    August 2015

Nu står vi ved starten af en ny sæson, og ved det netop overståede Kulturmøde på Mors stod det klart, at vi har fået en ny kulturminister, der også ønsker at sætte en ny dagsorden.  Bertel Haarder slog fast, at han vil prioritere det kulturelle udkantsdanmark, om nødvendigt flytte nogle midler fra Hovedstaden samt skabe mere fokus på talentudvikling og frivillige.

Nye partnerskaber var et andet fokusområde for Haarder, der gerne ser fonde og erhvervsliv spille en større rolle i udviklingen af kunst og kulturlivet.

En af de vigtige debatter på Mors var "Kunstneren og ytringsfriheden" hvor I bl.a. kan se lidt af den mediedækning der var på Anders Morgenthaler og Flemming Rose i dette Newsletter.

Kulturmødet på Mors 2015 tog et skridt i den rigtige retning og har muligheden for at etablere sig markant i det danske kulturliv i de kommende år. Over 17.000 deltog i Kulturmødet 2015, næsten en fordobling fra sidste år. Det bliver spændende at følge.

En anden dejlig nyhed for Kulturdanmark var åbningen af Sostrup Slot på Djursland, der i den kommende tid vil byde på en lang række store kunst, kultur og kulinariske oplevelser samt begivenheder. Sostrup vil desuden markerer sig som et sted for fordybelse, refleksion og ro.

Så det bliver et begivenhedsrigt og spændende 2015/16 for kunst og kulturlivet i Danmark.

Kærlige hilsner
Christian

 

Kulturmødet 2015: Samtaler om kulturel ytringsfrihed

På Kulturmødet havde jeg, blandt andre, samtaler med tegner og forfatter Anders Morgenthaler samt redaktør Flemming Rose.
Her drøftede vi den kunstneriske ytringsfriheds muligheder og udfordringer, som den ser ud netop nu og kan spås i fremtiden.

Mere om samtalen med Anders Morgenthaler her og Flemming Rose her. Begge artikler bragt i Jyllands-Posten henholdsvis den 20. og den 21. august 2015.

 

Åbningen af Sostrup Slot
– Et nyt kulturelt samlingspunkt på Djursland

Under blå himmel og med et væld af besøgende blev der afholdt åbning af Sostrup Slot lørdag den 22. august 2015. Her blev det slået fast at Djursland nu har fået et nyt kulturelt samlingspunkt. Sostrup vil i fremtiden være hjemsted for kulturelle aktiviteter af både lokalt, nationalt og på sigt internationalt snit. 

Sostrup Slot og Kloster består af et over 400 år gammelt slot med restaurant, saloner og bibliotek, en kirke og et kloster fra 1992 med 25 tilhørende ”celler” (værelser), en kampestenslænge fra 1300-tallet med tre konferencerum, værelser og lejligheder i avlsgården og en lade, en rytterstue, flere behandlingsrum, en park med en lund og en gårdsplads til større arrangementer

I slotsrestauranten, der åbnede i påsken, kan der nydes mad inspireret af slottets historiske menuer og det nordiske køkken. Restauranten har allerede opnået stor anerkendelse, hvilket Grenås Borgmester, Jan Petersen, også fremhævede i sin åbningstale. Her følger en prægtig anmeldelse fra Aarhus Update.

Læs mere om Sostrup Slot på deres hjemmeside

 

 

Ny cirkusuddannelse, AMoC, on the Road

De studerende fra Danmarks første videregående nycirkusuddannelse afsluttede deres første år på uddannelsen med en lille sommerturné. 

De unge talenter optrådte på torve og pladser i København, Aarhus og Sydsverige. I videoen her kan I se glimt, tricks og vibes fra touren.

 

Konference: Kampen i kultur – kærlighed og kapital 

Som et nyt initiativ inviterer Netavisen Altinget til en række konferencer, hvor de samler politikere, organisationsfolks og embedsmænd om et aktuelt fagpolitisk emne i relation til Altingets pejlemærker: væsentlighed, indsigt og perspektiv.

Mandag den 19. oktober sættes kultur anno 2015 til debat under overskriften "Kampen i kultur – kultur og kærlighed". Her vil det, med udgangspunkt i input fra relevante oplægsholdere, blive diskuteret, hvordan fordelingen af kulturstøtte foregår og burde foregå, kulturens funktion anno 2005 samt kultur vs. økonomi.

Læs mere og evt. tilmelding her.