Artikel i Magisterbladet: I London tjener de milliarder på kultur og kreative fag – i Danmark diskuterer vi kun besparelser

Magisterbladet interviewede Christian Have om den markante forskel, der er på tilgangen til kultur og den kreative sektor i London og Danmark.

Som artikler skildrer, bidrog de kreative erhverv i Englands hovedstad i 2017 med 101,5 milliarder pund til den engelske økonomi, hvoraf de 52,2 milliarder pund blev genereret i selve London, hvor mange af de kreative forretninger og virksomheder er samlet. Desuden oplevede andre brancher og industrier en vækst på cirka 40 milliarder pund om året. Og hvert job i Londons kreative branche understøtter yderligere tre fjerdedele af et job i andre industrier.

Londons borgmester, Sadiq Khan, har blandt andet udtalt:

“Fra designere, der har brug for revisorer, til filmstudier, der har brug for tømrere, er virkningen af vores kreative industrier vidtgående, hvilket hjælper mennesker og virksomheder i hele hovedstaden og Storbritannien.”

Christian Have udtaler blandt andet følgende om den danske debat af den værdi, som kultur og kreativitet bidrager med til det danske samfund:

“Diskussionen handler udelukkende om, hvorvidt vi fortsat skal spare eller ej. Vi er ikke engang nået til en nulstilling og til en diskussion af, hvor vigtigt det er at investere i kulturlivet, og det er helt absurd. En forøgelse af kulturbudgetterne og opprioritering af kulturen med målrettet værdiskabelse for borgerne ville for mig at se være helt naturligt at fokusere på for en ny regering med de udfordringer omkring blandt andet digitalisering og pres på vores demokratiske værdier, som vi står overfor.”

Læs artiklen i sin fulde længde her.